1.000 vragen aan jezelf

1.000 vragen deel 5 is aan de beurt! Je komt te weten waar ik aan denk voordat ik in slaap val, of ik makkelijk om hulp vraag en of ik mijzelf Google. Ook lees je of ik vind dat de beste dingen in het leven gratis zijn en waar ik beroemd mee zou willen zijn. 

128. Waar denk je aan voordat je in slaap valt?
Zodra ik naar bed ga denk ik: ‘Lekker, slapen!’. Ik houd van slapen. Ik heb een favoriet dekbedovertrek van gekamd katoen. Dat is heerlijk zacht en glad. De stof voelt lekker aan tegen mijn huid. Ik heb het idee dat ik daar nog net iets lekkerder onder slaap dan onder mijn andere overtrekken.

Ik val meestal redelijk snel in slaap. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat ik lig te malen of to-do lijstjes aan het maken ben in mijn hoofd. Eigenlijk zou ik een boekje op mijn nachtkastje moeten leggen om hersenspinsels van me af te schrijven en lijstjes vast te leggen. Een mooi puntje voor op mijn to-do lijst!

134. Vraag je makkelijk om hulp?
Dit gaat steeds makkelijker. Vorig jaar zomer scheurde ik met sporten een band in mijn duim. Ik kreeg allerlei onderzoeken, werd geopereerd en liep 2 maanden met een gipsen arm. Hoewel dit allemaal heel lastig was, zie ik dit vooral als een positieve gebeurtenis. In die periode heb ik om hulp leren vragen en geboden hulp met beide handen (nou ja, eigenlijk met 1 hand, want die andere zat immers in het gips) aangepakt. Ik wist van mijzelf dat ik graag mensen help, maar ik ben mij er nu van bewust dat dat ook voor anderen geldt.

137. Zijn de beste dingen in het leven gratis?The best things in life are free
Absoluut! Zon, zee, wolkenluchten, natuur. Vriendschap, liefde, connectie voelen. Lachen, slapen, mooie dromen dromen. Knuffelen, kussen, huilen. Delen, groeien, helpen en – zoals in het vorige antwoord beschreven – hulp ontvangen.

151. Waar zou je beroemd mee willen zijn?
Met zingen! Nu zie ik daar een ietsiepietsie klein probleempje, of eigenlijk een hele grote uitdaging. Het feit is namelijk dat ik niet kan zingen. Zing ik in het openbaar eens een liedje mee dan krijg ik afwijzende blikken en opmerkingen als: ‘Als je voor mij zingt…?’. Maar wat zou ik graag goed kunnen zingen. En dan hoef ik niet eens beroemd te worden.

156. Google je jezelf?
Nee. Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit heb gedaan. Maar speciaal voor dit artikel heb ik mijzelf net even opgezocht. De eerste anderhalve pagina is voor een vrouw met exact dezelfde naam. Zij is een bekend gambist (been- of knieviool) en domineert de zoekresultaten Het eerste wat er over mij getoond wordt is mijn Facebookpagina. Onderaan pagina 3 wordt mijn LinkedIn pagina getoond.

Vraag jij makkelijk om hulp? En waar denk jij aan voordat je in slaap valt?


Meer uit deze serie:
1.000 vragen aan jezelf #1
1.000 vragen aan jezelf #2
1.000 vragen aan jezelf #3
1.000 vragen aan jezelf #4

Bron afbeelding
www.picturequotes.com

4 Comments on 1.000 vragen aan jezelf #5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge