1.000 vragen aan jezelf

Als blogger vind ik het ook leuk om andere bloggers te volgen. Het meest fan ben ik van persoonlijke verhalen. Open zijn, je kwetsbaar opstellen. Daar bouw je connecties mee. Daar groei je van. Op Make it personal zag ik dat Lieke haar antwoorden geeft op de vragen uit het boekje ‘1.000 vragen aan jezelf’ van Flow. Hartstikke leuk en ook echt iets voor mij en mijn blog. Vanaf nu zal ik geregeld een aantal van deze persoonlijke, grappige en confronterende vragen beantwoorden. Hieronder de eerste paar vragen!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Uh, ja. Heel makkelijk. Iets wat ik vroeger niet kon of deed, maar tegenwoordig gaat dat heel makkelijk. Misschien heeft dat met hormonen te maken? Of met de levensfase (lees: 30erscrisis) waarin ik zit? Ik kan al tranen laten om iets op tv of om een lief berichtje. Ook als iemand anders huilt houd ik het niet droog. Niets om me voor te schamen vind ik.

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?
Ik zou graag wat makkelijker los kunnen laten. Ik ben gevoelig, dat weet ik van mijzelf. Dat vind ik op zich een mooie eigenschap, maar daardoor blijven dingen die iemand zegt of juist niet zegt vaak te lang door mijn hoofd spoken. Als ik er zo over nadenk zou ik best een opfriscursus mindfulness kunnen gebruiken.

16. Hoe oud hoop je te worden?
Ik heb geen streefleeftijd, nooit gehad ook. Voor mij mag het duren zolang mijn lichaam, maar vooral mijn geest het nog goed doet. Het is zo naar om mensen te zien aftakelen. Soms zelfs mensonterend. Dat wil ik mijzelf en de mensen om mij heen niet aan doen.

19. Had je liever anders willen heten?
In mijn jeugd wel. Ik vond Mieneke een ouderwetse naam. Ik ben vernoemd naar mijn oma, zij heette Mina. Kinderen noemden mij Mien Dobbelsteen. En dat is niet leuk als je 10 bent. Het liedje ‘Mien, mien, mien mag ik je kijkdoos even zien?’ is mij ook niet vreemd. Toch is dat veranderd. Tegenwoordig krijg ik zelfs leuke reacties. Zoals laatst: ‘Wat een gezellige naam heb jij!’ De meeste mensen noemen me inmiddels Mien of Mientje. En dat vind ik leuk. Het past bij mij.

27. Koop je vaak bloemen?Bloemen lichter
Ja! Bloemen horen bij mij. Ik zorg ervoor dat er altijd minstens 1 bos bloemen in huis staat en een aantal kleine vaasjes met losse takjes. Het fleurt me op en zorgt voor gezelligheid! Ik verwen mijzelf ermee. Nieuwe bloemen koop ik als de oude bos aan vervanging toe is.

 Huil jij snel? En hoe oud hoop jij te worden? Laat een reactie achter!

12 Comments on 1.000 vragen aan jezelf #1

  1. Leuk om te lezen! Ik huil heel snel, helaas. En oud worden wil ik best, maar wat jij ook zegt, wel in goede gezondheid graag. Liever vroeg overlijden dan aftakelen.

  2. Wat leuk om te lezen! Dat niet altijd los kunnen laten, herken ik. Ik kan prima loslaten als ik geen band heb met mensen of als ik niet hecht ben. Daar heb ik geen moeite mee.

    Maar als familie en vrienden me kwetsen, kan ik het niet vergeten (ook al zou ik het echt willen). Als het me lukt om het naar de achtergrond te verschuiven, komt het in een seconde weer naar boven als er nogmaals een situatie gebeurt dat vergelijkbaar is. Het is tegenstrijdig aan de ene kant, want ik heb toch een sterkte persoonlijkheid en maak me niet druk om wat anderen vinden van me. Maar jemig.. als ik om iemand geef, kan die me wel heel erg raken.

  3. Loslaten… als je dat goed kunt dan wordt je leven opeens stukken makkelijker. Tenminste dat kan ik me voorstellen, want zelf ben ik er ook niet bepaald goed in. Gaat beter, maar joh loslaten is en blijft moeilijk :)

      • Complete and utter bo!!oc%s. Category 1. Thy gone from Gorilla (which was virulent and had a strong brand message of ‘joy’ at the heart of it), to just plain ‘trying to hard to be virulent (and without any ‘joy’ in it whatsoever). Cadbury’s have got carried away with thlemseves…

  4. Hoe oud ik zou willen worden? Hmm… lastig. Natuurlijk heel oud, maat wel gelukkig, met de liefdes om mij heen en in goede gezondheid. Maar waarschijnlijk hebben de meesten dat idee wel.

  5. Wat een super leuk artikel dit! Ik hou er wel van. ja ik blijf ook erg fan van de persoonlijke blogs met een eigen verhaal . Ik huil nu minder snel ,maar kan denk ik wel zeggen dat ik altijd snel huilde . ppffp daar vraag je wat welke leeftijd…Mijn oma is 99 geworden mijn moeder maar 36 ik heb nu al ruim mijn moeder overleefd. Dat is soms beste een vreemde gewaarwording. Ik zou heel tevreden zijn maar dan wel in goede gezondheid rond de 85. !00 mag ook hoor haha Als ik dan goed van geheugen ben dan wil ik wel in de krant met een borreltje in mijn hand ;) Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge