Orphan Black, spannende serie Netflix

Sinds een aantal maanden heb ik Netflix. En dat vind ik in 1 woord geweldig. Kijk ik normaal eigenlijk nooit series op tv, nu ben ik verknocht. Mijn tv-abonnement kan bijna de deur uit. Heerlijk om 3 afleveringen achter elkaar te kijken. Zonder reclames. Hieronder vind je mijn top 5 spannende series op Netflix. Benieuwd of jij het aandurft ze te kijken!

 1. The Killing

  Detective-inspecteur Sarah Linden kijkt uit naar haar laatste dag bij de politie van Kopenhagen. Zij gaat verhuizen naar Zweden en zal naar de Zweedse politie overstappen. Maar alles verandert als een 19-jarig meisje wordt gevonden. Ze is verkracht en vermoord. Samen met haar collega wordt Sarah gedwongen het onderzoek te doen, waarbij ze jagen op een intelligente en gevaarlijke moordenaar.
  Netflix verwent je met een maar liefst 44 afleveringen tellende spannende serie die garant staat voor actie en drama!

 2. The Blacklist

  Een Amerikaanse misdaadserie over ’s werelds meest gezochte crimineel Raymond ‘Red’ Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.
  Een gave serie die elke aflevering ingewikkelder en spannender wordt. Wedden dat je op het puntje van je stoel gaat zitten?

 3. Broadchurch

  Een Britse misdaaddramaserie waarin het rustige kuststadje Broadchurch wordt opgeschrikt door de mysterieuze dood van een 11-jarige jongen. Het moordonderzoek dat volgt, zorgt voor veel onrust binnen de kleine gemeenschap.
  Een goede serie waarin je bijna iedereen verdenkt en uiteindelijk toch iemand anders de dader is. Mijn mond viel open bij de ontknoping!

 4. The Bridge

  Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormidden gezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De Deense politie-inspecteur en vader van 3 kinderen Martin Rohde en de Zweedse extreem praktisch denkende Saga Norén leiden samen het onderzoek.
  Deze serie is, zoals veel Scandinavische series, ontzettend goed en sterk. Je leeft met de personages mee en wordt zo het verhaal ingezogen. 

 5. Orphan Black

  De serie draait om Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa, en dat er een plan is om hen te vermoorden.
  Een werkelijk prachtige serie. En dat voor een sci-fi hater als ik! Er schijnt komend jaar een seizoen 4 aan te komen, ik kan niet wachten!

Wat zijn jouw favoriete (spannende) series? Heb je leuke tips?

24 Comments on Netflix – Spannende series

 1. Ik heb ze allemaal nooit gekeken maar heb ze al wel eens eerder voorbij zien komen op internet. Wij zitten op het moment helemaal in The Walking Dead en we zijn er aan verslaafd :)

  • Orphan Black is echt meesterlijk! Die blonde heet Helena volgens mij, echt geweldig hoe zij gespeeld wordt. Ik las laatst ergens dat zij ook wel Killer Clone en Angry Angel genoemd wordt, heel toepasselijk!

 2. Inderdaad hele goede series dit.

  Ik heb de killing in het zweeds gezien. Dus de originele versie. En toch vind ik de Scandinavische versies harder en spannender.

  Als je the bridge goed vond dan zou ik je ook hiervan de Scandinavische versie aanraden. Die is toch anders.

  Met the blacklist kijk ik alweer uit naar het nieuwe seizoen. Alleen van. Orphan black heb ik maar 3 afleveringen gezien. Er gaat allemaal zoveel tijd inzitten.

  Als je van actie houd, dan raad ik je banshee ook zeker aan. Die is echt super.

  En person of interest is ook een van mijn favorieten.

  Heb je de films van millennium trouwens al gezien? Als je van spannende Scandinavische thrillers houd, dan zul je je daar ook zeker mee vermaken. Daar zijn 3 delen van. Het 1e is ook in amerika een remake van gemaakt met daniel craig. Maar ik vond de Scandinavische versie toch beter.

  Groetjes chris

  • Ik heb de films van Millennium inderdaad al gezien Chris, volgens mij al 2 of 3 keer :-) Die zijn zo gaaf! Scandinavische thrillers en series zijn heerlijk rauw en niet commercieel zoals de Amerikaanse. Bedankt voor je reactie en tips!

 3. Ik plaatste 5 januari een blog over mijn 5 favoriete Netflix series :).Dus daar zitten misschien nog leuke tips tussen. Broadchurch klinkt goed en The Bridge moet ik nog verder afkijken. Blacklist had ik geprobeerd (toen het nog op tv uitkwam), maar vond ik echt niets aan. Ik vond het script juist niet overtuigend en ook niet overtuigend geacteerd. Dan ben je me al snel kwijt.

 4. The Blacklist en Orphan Black zijn mijn absolute favorieten. Maar over die andere 3 hoor ik ook steeds meer positieve reacties. Tijd voor een zondagmiddagje benchwatchen, het is toch rotweer haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge