Poes Missy. Ik ben zo gek op haar. Komende maand is ze al een jaar bij me. Ik heb heel wat bezoekjes aan het asiel gebracht voordat ik haar vond. Of voordat zij mij vond. Toen ik haar hok in liep kwam ze meteen naar me toe. Ze gaf me kopjes en was niet meer bij me weg te slaan. 

Een eigen hoofdkussen

Nu, bijna een jaar later, kan ik haar niet meer wegdenken. Waar ik ben is zij. Ze heeft haar eigen hoofdkussen naast die van mij en ligt het liefst zo dicht mogelijk bij mijn gezicht. Soms ligt ze midden op het dekbed. En lig ik bijna op de rand van het bed. Hoewel dat voor mij niet comfortabel is, zal ik het niet snel in mijn hoofd halen om haar van het dekbed af te jagen.

Privacy in de badkamer

Sta ik onder de douche, dan wacht ze netjes voor de deur totdat ik klaar ben. Ze houdt niet zo van het geluid van stromend water en gunt mij mijn privacy in de badkamer. Ze weet precies dat ik klaar ben als ik het licht uitdoe en de badkamerdeur sluit. Samen lopen we de trap af.

Op wacht voor het raam

Kom ik thuis uit mijn werk, dan zit ze me voor het raam op te wachten. Ik heb een bovenwoning, dus ze kan alles buiten mooi in de gaten houden. Zodra ik de auto uitstap en richting de voordeur loop, weet ze niet hoe snel ze van de vensterbank moet springen om vervolgens de trap af te rennen. Ze verwelkomt me al mauwend bij de voordeur. En natuurlijk wil ze meteen geaaid worden.

Schoonheidsslaapje op schootPoes Missy

Het liefst ligt Missy de hele dag op mijn schoot te slapen. Ze heeft wel bepaalde eisen. Zo moet ik op de bank zitten, met mijn benen voor me uit en mijn voeten op de poef. Ze begint op mijn bovenbenen, verplaatst zich een aantal keer en ligt uiteindelijk languit op schoot, knieën en schenen. Ook vindt ze het heerlijk als ik haar, al liggend op mijn schoot, uitgebreid borstel. Ze komt volledig in de relax-stand.

Blijf maar lang bij me poes

Afgelopen week werd ze 11 jaar. Ik zocht haar vorig jaar onder andere uit op haar leeftijd. Oudere poezen worden minder snel gekozen en ik gaf haar graag een kans. Daarnaast was zij mijn eerste poes. Ik had geen idee of ik het hebben van zo’n huisdier jarenlang leuk zou vinden. Op mijn hamsters was ik immers altijd vrij snel uitgekeken. Nu hoop ik dat ze nog heel lang meegaat. Mijn lieve Missy, mijn BFF.

Ben jij ook zo gek op je huisdier?


Ook leuk om te lezen:

Ik wil een poes

15 Comments on Poes Missy, mijn BFF

 1. Katten kunnen heel oud worden en dat gun ik jou en Missy dan ook van harte als ik het zo lees. Zo te lezen hebben jullie het samen helemaal voor elkaar!

 2. Och, dit doet mijn hart smelten. Zo lief. En wat mooi ook dat je juist expres voor een wat oudere poes gekozen hebt. Meerdere katten bij mijn ouders thuis zijn 19 of 20 jaar geworden, dus dat duurt nog een hele tijd :)! Zo gezellig is het, een lieve kat in huis.
  Anna onlangs geplaatst…Travel | TerschellingMy Profile

 3. Wat lief!!! En fijn dat jullie zulke goede vriendinnetjes zijn geworden. Ik heb zelf 3 kleine hondjes en het zijn mijn allesjes. Manson (7) is een knuffelhondje, Dita (6) is een hondje dat graag alleen is, maar af en toe even kusjes komt geven en Bundy is onze stuntvrouw van bijna 5 maanden. Die bespringt je gewoon als een gek om te knuffelen en te spelen. Het leuke vind ik dat ze allemaal een ander karakter hebben. Net als mensen en met dieren heb je het geluk dat het altijd onvoorwaardelijke liefde is. Veel plezier samen!
  Tamara TS onlangs geplaatst…Eindelijk! Een nieuwe camera & accessoiresMy Profile

  • Wat leuk dat je hondjes zulke verschillende karakters hebben! Originele namen ook :-) Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik zo gek op een huisdier zou worden, had ik je waarschijnlijk raar aangekeken. Ik snap nu pas de band tussen mens en dier <3

  • Daar kan ik maar 1 ding op zeggen: doen! Het is zo leuk en gezellig en lief en grappig en nog veel meer. Loop gewoon eens een asiel binnen (daar hebben ze katten van allerlei leeftijden) en ga dan ook de hokken in. Lekker aaien en knuffelen. Wie weet vind jij ook jouw kattenmatch!

 4. Wat heerlijk! Wij hebben ook 2 katten, maar sinds ik moeder ben geworden heb ik gewoon niet meer alle tijd om stil te zitten met de katten op mijn schoot. Soms voel ik me daar best schuldig over. Gelukkig is het nu zomer en dan hebben ze zelf überhaupt niet de behoefte om op schoot te liggen. Dan kiezen ze graag een koelere plek uit.

  Mooi dat je ook bewust naar een oudere kat hebt gezocht! Ik hoop dat jullie nog lang bij elkaar blijven!
  Sheila onlangs geplaatst…Een WTF momentMy Profile

  • Dat snap ik Sheila! Ik ben de laatste tijd druk en veel weg. Als ik thuis kom ga ik dan meteen door naar bed en heeft Missy haar avondje aandacht en op schoot slapen moeten missen. Daar voel ik mij echt schuldig over… Maar ze blijft me vriendelijk begroeten, dus ik denk dat ze niet heel erg boos is ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge