Praktische nadelen van single zijn

Single. Ik ben het nu ruim 9 maanden en ik merk dat ik naast de normale gevoelsdingen en fijne momenten ook tegen een aantal praktische zaken aanloop.

 • Dakgoot schoonmaken

  Mijn buurvrouw laat mij altijd netjes weten wanneer (zij vindt dat) ik de dakgoot schoon moet maken. Ik heb een bovenwoning en sta dan op mijn tenen in mijn slaapkamer met mijn buik tegen de vensterbank aangeleund, en hang met mijn bovenlichaam en een schoffel uit het raam om de bladeren uit de dakgoot te kiepen. Doordat de ramen niet heel ver open kunnen, kan ik niet overal bij. Ik heb een man nodig. Een stoere. Met ladder. Die voor mij het dak op klimt en mijn goten blinkend schoon maakt.

 • Flessen openen

  Ik was al geen krachtpatser, maar na mijn gescheurde pees en gekneusde duim van afgelopen zomer doet mijn rechterhand niet meer alles wat hij zou moeten doen. Een fles frisdrank of andere verpakkingen met draaidop krijg ik niet open. Een man zou hierbij verdraaid handig zijn.

 • Klussen in huis

  Ik vind het fijn om mijn huis gezellig te maken, dingen te kopen en op te hangen. Ophangen ja. Zo had ik laatst een steigerplank en mooie beugels gekocht om in de woonkamer boven de bank te hangen. Maar ja, hoe hang je zo’n ding op en wat heb je daar allemaal voor nodig? Ik durf zelf niet met een boor aan de gang te gaan. Zo’n typisch ‘Man waar ben je? moment’. Gelukkig kwam mijn vader met een boor en de benodigde materialen aanzetten en was het klusje binnen een paar minuten geklaard.

 • Een lekker maaltje

  Ik kan prima zelf koken en heb ik een keer geen zin, dan eet ik iets makkelijks. Maar wat is het toch heerlijk als een man voor je kookt en je gewoon aan kunt schuiven. Om over een vers bereid ontbijt met een eitje en afbakbroodjes nog maar te zwijgen. O en doe mij daar ook maar een verse jus bij.

 • Schoonmaken

  Het huishouden valt als single niet te delen. De afwas blijft al snel een paar dagen staan. Mijn record ligt inmiddels op 8 dagen. De boodschappen halen, de was doen, ophangen en opvouwen. Ook daar helpt niemand je bij. En natuurlijk het schoonmaken van de badkamer en het toilet. Maar hier heb ik toch een voordeel gevonden: de bril blijft naar beneden en er zijn weinig spetters te vinden die de pot niet hebben bereikt. En dat is heel erg fijn!

Ben jij single? Tegen welke praktische zaken loop jij aan?

12 Comments on De praktische nadelen van single zijn

 1. Ik kan er ook niet over mee praten maar kan me voorstellen dat een aantal dingen helemaal niet handig zijn als je alleen bent. Koken zou bij mij al een drama worden want dat doet mijn vriend altijd :)

 2. Ja herkenbaar! Maar het maakt je wel een powervrouw want, je kan echt veel meer zelf dan mensen die al superlang bij elkaar zijn en niet weten hoe het is om op jezelf te wonen.

 3. Iedereen is toch eens single geweest lijkt mij? Ik zie het meer als gemis als dat niet zo is, eigenlijk. Maar wat ik toen miste aan praktische zaken; niet veel eigenlijk. Als ik echt mannen klusjes had werd mijn vader ingeschakeld

 4. Ik vond het vooral af en toe vervelend om alleen te zijn, als ik me rot voelde of ziek was ofzo. Of gewoon knuffelen, dat miste ik echt. De rest vond ik juist wel fijn om zelf uit te vogelen of ik riep de hulp van mijn vader of broertje in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge